Shutters van Gijs
Eeuwen geleden bedachten de oude Grieken Shutters om de hoeveelheid zonlicht te kunnen regelen. Vandaag de dag zien we ze weer steeds meer in het straatbeeld. En met reden, want Shutters niet alleen praktisch maar ook bijzonder sfeervol. Bovendien zijn ze zeer gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en hebben een enorme isolerende waarde. Door hun prachtige, stijlvolle uiterlijk en de manier waarop ze het licht doorlaten, geven ze meerwaarde aan ieder interieur. Ze zorgen voor een complete controle over uw uitzicht, privacy en lichtinval. U regelt zelf de hoeveelheid lichtinval en uw privacy. Met de keuze uit verschillende kleuren, lamelbreedtes en bedieningsvormen bepaalt u zelf de uitstraling. Bovendien worden ze helemaal op maat voor u gemaakt. Gijs levert een kwaliteitsproduct waar u jarenlang van kunt genieten.

Shutters van Gijs zijn verkrijgbaar in twee houtsoorten met elk andere eigenschappen en toepassingen:

Basswood Shutters
Basswood is de Engelse naam voor lindehout. Dit is een lichte, maar stevige houtsoort met een mooie structuur. Het gecontroleerde droogproces van het hout draagt zorg voor een duurzame Shutter. Basswood laat zich uitstekend verwerken, waardoor deze Shutters in veel vormen en maten leverbaar zijn.

Ecowood Shutters
Ecowood Shutters worden gemaakt van composiet hout. Het productieproces is eenvoudiger dan dat van de Basswood Shutters. Hierdoor ligt de prijs van Ecowood Shutters zeer gunstig. Ecowood Shutters zijn afgewerkt met een polipropyleen coating die voorkomt dat er vocht en vuil binnendringt. Ecowood Shutters zijn verkrijgbaar in drie veelgebruikte wittinten uit de Standaardkleuren collectie. Ecowood Shutters hebben een hoger soortelijk gewicht dan Basswood Shutters. Hierdoor bent u iets beperkter in de maximale breedte van de panelen. Ecowood Shutters kunnen worden toegepast bij rechte raamopeningen. Ze zijn dus niet geschikt voor ramen met afwijkende vormen.